Skip to main content

Bolletjesbrouwerij, Warmenhuizen

By 1 februari 2022Niet gecategoriseerd

Precies 28 jaar geleden won oud Warmenhuizener en wielercoryfee Steven Rooks de Bolletjestrui in de Tour de France van ’88. Dat was voor Dirk Pronk, voormalig eigenaar cafe De Klok, de perfecte reden om zijn horeca onderneming om te toveren tot een waar Bolletjescafé.

Een foto hier rechts uit 1988, vlak nadat Steven Rooks zijn Bolletjesrtui heeft binnengehaald, opende De Klok het nieuwe ‘Bolletjescafe’. Met, jawel… Steven Rooks erbij!

Vandaag de dag bouwen de nieuwe initiatiefnemers (Jesse van Maanen, Leon Spekken en Ronald Dekker) voort op het intitiatief van Dirk Pronk. Hoe? Door een nieuw biertje op de markt te zetten. Niet zo maar een biertje, nee! Een écht Bolletjes Biertje!

Je zult je vast afvragen wat voor biertje dat precies wordt. “Het zal vanaf het eerste moment moment een spannend wedstrijdbiertje worden” roepen Jesse, Leon en Ronald. “Iedereen weet dat je na het sporten geen suikerhoudende dranken meer moet drinken. Voor een goed herstel moet je juist gisthoudende drankjes drinken, zoals… Bolletjes Bier!”

Na een succesvol brouwsel ontstonden er een hoop fans van het Bolletjes Bier. En dat smaakte naar meer. Ronald Dekker brouwde het plan om een Bolletjesbrouwerij te starten, haalde zijn certificaten en renoveerde hij de grote schuur tot een sfeervol en professionele brouwerij.

Vanuit hier ontstonden er nog meer soorten Bolletjes Bier. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs om ze te ontdekken.

JVM

5.465 Comments